Εταιρικό Προφίλ

 

 

 

 

Το F+M FOS είναι μια ομάδα Ελλήνων σχεδιαστών αλλά και σχεδιαστές από όλο το κόσμο.Βασικό αντικείμενο σχεδιασμού ειναι το φωτιστικό και το έπιπλο.Βασικοί σχεδιαστές και ιδρυτές του F+M FOS είναι ο Φραγκίσκος Μπήτρος και η Μάνια Σουμουλίδου.Τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι φύλλο ασήμι ,φύλλο χρυσού 14κ καθώς και πλήθος άλλων υλικών όπως  μεταλλικές  σήτες αγκάθια, πολύτιμες και ημιπολύτιμες πέτρες.
Τα φωτιστικά τα έπιπλα άλλα και γενικότερα το "concept" του F+M είναι να δώσει στον χώρο μια θεατρικότητα με έντονο καλλιτεχνικό χαρακτήρα.

Για να το πετύχουμε γυρίσαμε πίσω...μετατρέποντας την βιομηχανοποιημένη εποχή μας σε χειροποίητη τέχνη.

 

 

 


 

 

 

“Φόρεσα το λευκό μου πουκάμισο και ένα χαλαρό μπεζ παντελόνι εκστρατείας.

Έβαλα να παίζει δυνατά το cd που άκουγα την άνοιξη στις ακτές του Αμάλφι.
Κατεβαίνοντας την Βουλιαγμένης ο αέρας που μύριζε  λάστιχο και μανταρίνι, μου χτυπούσε το πρόσωπο. Τα φώτα έκαναν τον δρόμο να μοιάζει με διάδρομο απογείωσης. Παντού όλα γύρω γυάλιζαν και έπαιρναν σχήματα και σχέδια. Έφτασα στο F+M FOS με τη χαρά που νοιώθεις όταν διαπιστώνεις ξανά ότι όλα τα πράγματα έχουν και την καλή τους πλευρά, αρκεί να τα “φωτίσεις” σωστά.
Το FOS μπορεί να κάνει τα αντικείμενα , τέχνη....”

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

O Φραγκίσκος Μπήτρος βασικός  σχεδιαστής του F+M FOS, ανήκει στους ``τυχερούς`` που αναγνωρίζει ότι η ενασχόληση με κάτι που αγαπάς ``είναι δώρο και ευλογία ``.

Όταν σπούδαζε στο Λονδίνο δέχτηκε μια συμβουλή από μια καθηγήτριά του. ``Θέλεις να ζωγραφίσεις; να φτιάχνεις ωραία πράματα; Φύγε! Ταξίδεψε! Να ανοίξει το μάτι σου. Και έφυγα.. ταξίδεψα για 7 χρόνια. "Οι εμπειρίες μου είναι αυτές που καταθέτω σήμερα`` επισημαίνει ο Φραγκίσκος. Στη δουλειά του φαίνεται ότι προσπαθεί οι δημιουργίες του να αναπτύσσουν ένα είδος επικοινωνίας με τους χρήστες τους. ``Θα είμαι ευτυχής, αν ο ιδιοκτήτης δένεται με το αντικείμενο που επιλέγει - όχι απλώς για να το τοποθετήσει κάπου αλλά για να ζήσει μαζί του``. Όσον αφορά τις σύγχρονες τάσεις,  θεωρεί ότι δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται με εγωιστική διάθεση. ``Οι τάσεις είναι αέρινες δηλώσεις. Αέρινες Πληροφορίες που σου γεννούν συναισθήματα και το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να είσαι χαλαρός για να τις αφουγκραστείς``και θα έρθει η στιγμή που θα αναμετρηθούν μέσα σου. Ισως για αυτό, παραδέχεται ότι την δουλειά του επηρεάζουν ``οι μάχες των συναισθημάτων μου``!