Εταιρικό Προφίλ

 

O Φραγκίσκος Μπήτρος, βασικός  σχεδιαστής του F+M FOS, ανήκει στους "τυχερούς" που αναγνωρίζει ότι η ενασχόληση με κάτι που αγαπάς "είναι δώρο και ευλογία".

"Όταν σπούδαζα στο Λονδίνο, δέχτηκα μια συμβουλή από κάποια καθηγήτριά μου:
Θέλεις να ζωγραφίσεις; Να φτιάχνεις ωραία πράγματα; Φύγε! Ταξίδεψε! Ν' ανοίξει το μάτι σου..

Κι έφυγα.. Ταξίδεψα για 7 χρόνια. Οι εμπειρίες μου είναι αυτές που καταθέτω σήμερα... "

Στη δουλειά του είναι ευδιάκριτο ότι προσπαθεί οι δημιουργίες του να αναπτύσσουν ένα είδος επικοινωνίας με τους χρήστες τους.
"Θα είμαι ευτυχής αν ο ιδιοκτήτης δένεται με το αντικείμενο που επιλέγει - όχι απλώς για να το τοποθετήσει κάπου αλλά για να ζήσει μαζί του", επισημαίνει ο Φραγκίσκος.
Όσον αφορά τις σύγχρονες τάσεις θεωρεί ότι δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται με εγωιστική διάθεση.
"Οι τάσεις είναι αέρινες δηλώσεις - Αέρινες Πληροφορίες - που σου γεννούν συναισθήματα και το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να είσαι χαλαρός για να τις αφουγκραστείς.. και  η στιγμή που θα αναμετρηθούν μέσα σου θα έρθει".
Ίσως γι' αυτό παραδέχεται ότι την δουλειά του επηρεάζουν "οι μάχες των συναισθημάτων του"!

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

“Φόρεσα το λευκό μου πουκάμισο και ένα χαλαρό μπεζ παντελόνι εκστρατείας. Έβαλα να παίζει δυνατά το cd που άκουγα την άνοιξη στις ακτές του Αμάλφι. Κατεβαίνοντας την Βουλιαγμένης ο αέρας που μύριζε λάστιχο και μανταρίνι, μου χτυπούσε το πρόσωπο. Τα φώτα έκαναν τον δρόμο να μοιάζει με διάδρομο απογείωσης. Παντού όλα γύρω γυάλιζαν και έπαιρναν σχήματα και σχέδια. Έφτασα στο F+FOS με τη χαρά που νοιώθεις όταν διαπιστώνεις ξανά ότι όλα τα πράγματα έχουν και την καλή τους πλευρά, αρκεί να τα “φωτίσεις” σωστά.

Το F+M FOS μπορεί να μετατρέψει τα αντικείμενα σε τέχνη....”

 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 

 

 

Το F+M FOS είναι μια ομάδα Ελλήνων σχεδιαστών μαζί με  σχεδιαστές από όλο το κόσμο. Βασικό αντικείμενο σχεδιασμού είναι το φωτιστικό και το έπιπλο. Βασικοί σχεδιαστές και ιδρυτές του F+M FOS είναι ο Φραγκίσκος Μπήτρος και η Μάνια Σουμουλίδου. Τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι φύλλο από Ασήμι, φύλλο από Χρυσό 14κ καθώς και πλήθος άλλων υλικών, όπως μεταλλικές σήτες, αγκάθια, πολύτιμες και ημιπολύτιμες πέτρες.

Τα φωτιστικά, τα έπιπλα αλλά και γενικότερα το "concept" του F+M FOS είναι να δώσει στον κάθε  χώρο μια θεατρικότητα με έντονο καλλιτεχνικό χαρακτήρα.

"Για να το πετύχουμε γυρίσαμε πίσω...μετατρέποντας την βιομηχανοποιημένη εποχή μας σε χειροποίητη τέχνη". 

 

 

Όροι χρήσης